Web tasarım konusunda Gaziantep’in değil Türkiye’nin ilklerinden olan Cemre Medya sektöre 1996 yıllarının sonunda bilgisayar donanım ve yazılım işi ile başlamış ancak 2000 li yıllarda donanım kısmını tamamen bırakarak web yazılım ve medya tanıtım işleri ile devam etmiştir.

 

Sektörde birçok ilke imza atmıştır. Türkiye’de  yapılan ilk haber portalları, şehir portalları, firma portalları, emlak sistemleri gibi birçok projenin altına adını yazdırmayı başarmıştır. Ayrıca AB bilgi bürolarının kullanmış olduğu ilk altyapı da yine firmamız tarafından hazırlanmıştır.

 

Gaziantep web tasarımı, firmaların ilgisini doksanların sonlarına doğru çekmiştir dersek yanlış olmaz. Cemre Medya olarak bu gelişim ve değişimi yaratan web tasarım kuruluşlarının başında olmak da hatırladıkça bize gurur ve mutluluk kaynağı olmuştur.

 

Sürecin başında Gaziantep’te web tasarımı yapma fikri çok cazip gelmese de yapılan pazarlama ve Gaziantep firmalarının memnuniyet bildirimleri arttıkça iyi ki bu işin içindeyiz dedirtmiştir. Bu güzel sonuçlar da web sitesi tasarım ekibini daha eğlenceli ve iştahlı bir tasarım bir şekilde çalışmaya motive etmiştir.

 

Sektöre bireysel olarak girenler zamanla piyasada ucuza web sitesi yaptıklarını iddia etseler de yapılan işler ya yarım bırakılmış ya da firmalar özgün olmayan kopya sitelerden birine sahip olmuştur. Bu bireysel çalışmaların hepsinde, olumsuz sonuçlar olduğu anlamına gelmiyor elbette. İşini en iyi şekilde yapan ve takip eden web tasarımcısı meslektaşlarımızı ayrı konumlandırmak gerekir. Fakat web tasarımı yapan firma ve kişileri baz alan bir ölçeklendirme yapılmış olursa; bireysel (kurum değil de kişi temelli web sitesi tasarımcıları)  faaliyetlerin çok büyük bir kısmı fiyasko ile sonuçlanmaktadır.

 

Gaziantep’te  web tasarımı yapan firmalar süreç içerisinde zamanla artmaya başladı. Bu sırada Cemre Medya Gaziantep’le başladığı web tasarım serüvenini Türkiye çapına taşıdı. Bu işe başlandığında kimsenin yapmadığını yapmak web tasarımına Cemre damgasını vurmak için çalışan bizler 500’den fazla web sitesinin footer kısmına “Designed by Cemre Medya” yazısını yazdırmaktan, yine yüzlerce firmanın kurumsal kimliğini(logo, kartvizit, broşür, antetli kağıt, fatura..) tasarlamaktan gurur ve onur duymaktayız.

Paylaş: