Bilgi ve iletişim teknolojisi son 20 yılda hızla değişti. İşin kilit noktası, bu değişim ve gelişimin önemli kısmı sosyal medyada kaydedildi.

 

Değişimin hızı artıyor. Örneğin, mobil teknolojinin gelişimi, sosyal medyanın etkisinin şekillenmesinde önemli bir rol oynamıştır. Dünya genelinde, mobil cihazlar çevrimiçi olarak harcanan toplam dakika bakımından ilk sıradadır. Herhangi bir yerde, herhangi bir zamanda, herkesin elindeki herhangi uyumlu bir cihazla dünyaya bağlanmanın yollarını da kolaylaştırmıştır.

 

İnsanlar Neden Bilgi Paylaşıyor?

 

New York Times Consumer Insight Group tarafından yapılan etkileyici bir çalışma, katılımcıların sosyal medyada bilgi paylaşmak için sundukları neden ve amaçlarını ortaya koydu. Peki nelermiş bunlar?

 

- Diğerlerine değerli ve eğlenceli içerik gösterme arzusu,

- Kendilerini tanımlamak,

- İlişkileri büyütmek, beslemek, markalar ve sevdikleri ya da destekledikleri sebepler hakkında konuşabilmek.


İnsanlar neden sosyal medyada bilgi paylaşıyor?

 

İşte katılımcıların verdikleri cevaplar neticesinde şekillenen yüzdelik oranlar:

 

84%   Durumlarını veya sorunlarını diğer sosyal medya kullanıcısı insanların güçlü bir şekilde hissetmelerini sağlamak için

68%  İmaj oluşturmak, kim olduklarını ve neyi temsil ettiklerini göstermek için

78%   Etkileşimde bulunmak, büyümek, yerine getirme hissi, ilişkileri geliştirmek ve başkalarıyla iletişimde kalmak için

69%   Dünyada meydana gelen olaylara katılmak ve kendilerini etkilenmiş hissetmek için

 

Bu faktörler, sosyal ağların, arkadaşlar ve aile ile temas halinde olmanın toplum üzerinde gerçek bir etkiye sahip olan şekillerde kullanılmasında kullanışlı bir araç olmaktan çıkmasına neden olmuştur. Sosyal medya, politika, işletme, dünya kültürü, eğitim, kariyer, inovasyon ve daha birçok şeyi şekillendiren mecralarda kullanılıyor.

 

Bir sonraki yazımda bu mecralardan detayları ile bahsedeceğim.

 

Bu yazı istabulfotograf.com sitesinden alınmıştır

Paylaş: