Bir fotoğaraf bin kelimeye bedelse, çarpıcı bir ürün fotoğrafı bin web sitesi ziyaretine bedeldir.

 

Bu açıklamayı (henüz) ispatlayacak verilerim yok. Bununla birlikte, ürün fotoğrafçılığı e-ticaret web sitesi stratejiniz için bu kadar değerli olabilir.

 

Herhangi bir çevrimiçi mağazanın veya e-ticaret sitesinin görünümü ve hissinin, yalnızca satılan ürün ve hizmetlerin görüntüleri görsel olarak çekici olduğunda ve ürünün veya hizmetin satışını geliştirdiğinde büyüleyici olduğu söylenebilir. Aslında, çok geniş bir ürün yelpazesine sahip, ancak çok sınırlı bir sergisi olan veya bu konuda yetersiz bir ürün yelpazesine sahip olan endüstri segmentlerinde birçok çevrimiçi siteye rastlıyoruz. Potansiyel bir alıcının fiziksel bir perakende satış mağazasında sahip olduğu fiziksel dokunuş ve tecrübe deneyiminin yokluğunda, ürünle ilgili cevaplanmayan sorular yalnızca satış kaybına neden olur.

 

İşte tam da bu nokta, ürün sayfalarının herhangi bir e-ticaret sitesi için öneminin vurgulandığı yerdir. Ürün görüntüleri veya ürün fotoğrafları, potansiyel bir alıcı olarak müşteri olma yolundaki “son hamleyi” sağlar.

 

Sonuçta, resimler kelimelerden daha yüksek sesle konuşur ve resimler gerçek satışları yapabilir, çünkü bir siteye giren sıradan bir ziyaretçi bile ürün fotoğraflarından etkilenir, özellikle de inandırıcı bir şekilde sergilenirse ve birçok sorunun cevabını verir – örn: ürün kategorisine bağlı olarak ebat, şekil, renk, ebat, kumaş veya malzeme, dayanıklılık vb.


Ürün fotoğrafçılığında önemli olan bazı hususlar şöyle özetlenebilir:

 

1. En uygun ortamda çekilmesi – bunlar özellikle ayakkabı, tüm hava koşullarına uygun kumaş veya malzeme vb. ürünler için öenmlidir, çünkü alıcı yalnızca stüdyo ortamında değil, gerçek kullanımda da ürünü görür. Yapay aydınlatma ve iç mekan düzenlemesi tüm ürünler için uygun olmayabilir. Dış mekan ürünleri ve eşyaları için, onları doğal ortamda göstermek, çekiciliğini arttırır.


2. Alternatif görüntüler – ürünlerin çoklu görüntü çekimleri ve açılı görüntüler aşağıdakiler gibi birçok bilgi kaynağı sağlayabilir:

Özellikler,
Yararları,
Çok yönlülük,
Ölçek duygusu


Bu tür görüntüler ayrıca, sitenin, alıcının satın alma sürecinde onlara yardımcı olmak için tüm bilgileri elinde bulundurmasını sağlamak için özen gösterdiğini izleyiciye iletir.

 

3. Detaylara dikkat – markalaşma, özgün özellikler, doku örgüsü veya malzemenin vurgulanması gereken kaliteli ürünlerin satılması için temel bir özelliktir. Odak geleneği, işçiliği vs. gibi özelliklere odaklandığında, sanat ve zanaat eserlerinin benzersiz niteliklerini vurgulamak için açıklayıcı bir önlem olarak özellikle faydalıdır. Detaylara gösterilen dikkat, satıcı ve alıcı arasında güven de geliştirir.

 

4. Olduğu gibi – moda ve giyim ticareti yapan bir web sitesi için, mankenlerdeki öğelerin görüntülenmesi, bir “canlı vücut” kadar çekici değildir. Günümüzde, giyim eşyası satıcıları, müşterilerin uygunluk ve bedenlerini seçmelerine yardımcı olmak için giyecek modelin boy, vücut ağırlığı ve giysi boyutunun ayrıntılarını referans olarak almaktadır. Özellikle perakende bir mağazaya girip bedenlerine uygun bir elbise ya da giyim eşyası bulmakta yetersiz ya da çekingen hisseden büyük ölçekli kadınlar için ürün fotoğrafları çekimleri çok büyük öneme sahiptir.

Paylaş: